Sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz.
Anasayfaya dön

Beyoğlu Gezi Rehberi

Beyoğlu, İstanbul

Beyoğlu

İstanbul kültür, sanat, alışveriş ve eğlencesinin merkezi Beyoğlu  Beyoğlu Otelleri de işte bunların tam ortasında olmak isteyen, İstanbul'u her şeyiyle yaşamak isteyen misafirleri ağırlar. Tarihi yapılardan bozma binalara konuşlanmış lüks Beyoğlu otelleri, pansiyonlar, apartlar, hosteller ve birçok farklı konaklama seçeneği Beyoğlu'nda mevcuttur. yerinizvarmi.com ile onlarca seçenek arasından en güvenilir ve üstün hizmet anlayışına sahip Beyoğlu otellerini bulabilirisniz

 

Beyoğlu başlı başına görülecek bir yerdir. Beyoğlu'nda özellikle görmeniz gereken yerlerinde başında ise Asmalımescit, Nevizade, Çiçek Pasajı, Tünel, Galata, Cihangir bulunmaktadır. Buralar gece ve gündüz eğlencenin devam ettiği yerlerdir. Fasıl eğlencesinin yanı sıra Beyoğlu'nun gece kulüpleri de meşhurdur. Her türlü eğlence anlayışına hitap eden mekanları Beyoğlu'nda bulabilirsiniz. Zaten Beyoğlu Otelleri'nin en önemli özelliği eğlenceyi seven ve İstanbul'u gerçek anlamda yaşamaya gelen turistlerin konakladığı oteller olmalarıdır. Alışveriş için sayısız seçenek mevcuttur. İstiklal Caddesi boyunca sıralanan dünyaca ünlü markaların mağazalarının yanı sıra ara sokaklarda bulunan küçük butikler de alışveriş tutkunlarına birbirinden güzel seçenekler sunar. Meşhur Beyoğlu Çikolatası ise mutlaka tatmanız gereken bir Beyoğlu lezzetidir.

 

İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan, en güzel ve en eski ilçelerinden biri Beyoğlu’dur. Oldukça zengin bir kültürel mirasa ve tarihi zenginliğe sahip olan Beyoğlu, eskiden Pera olarak bilinmekteydi ve 1925 yılında resmi olarak şu an sahip olduğu adı kullanmaya başlamıştır. Beyoğlu’nun meşhur beldesi olan Galata’nın tarihi çok eski çağlara değin uzanmaktadır. Fakat Beyoğlu olarak bilinen yer 16. Yüzyıl başlarında seyrek sayıda yapıya ev sahipliği yapmış, yeşillik bir alandan ibaretti.

 

Beyoğlu, İstanbul’un tam olarak İstanbul kokan şehri olarak tanımlanmaktadır. Birlikteliğin, kozmopolitliğin ilk olarak yer edindiği ilçelerden birisidir.

 

İstanbul’da Beyoğlu’nun tarihi dokusuna, kültürel mirasına ve kendine has kokusuna bizzat şahit olmak için yerinizvarmi.com ‘da en uygun otelleri sizlere sunmaktadır.

 

İstanbul ilinin göz bebeği olan Beyoğlu'nda tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Beyoğlu Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.

 

Beyoğlu’nda Tarihi Yerler

Beyoğlu Galata Kulesi

İlk olarak Bizans imparatoru Anastasius tarafından yaptırılmıştır. 528 yılında yaptırılan ve ilk olarak fener kulesi olarak kullanılan bu kule Beyoğlu’nda Galata semtinde bulunmaktadır. İsmini Bulunduğu semt olan Galata’dan almıştır. Yerden yüksekliği 70 metre olan tarihi kule yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olmuştur.

 

 Galata Kulesi'nde yer alan otellerde konaklamak için Galata Kulesi Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Beyoğlu Galata Köprüsü

İstanbul’u ikiye ayıran Haliç’in üzerinde bulunmaktadır. Günümüzde trafiğe de açık olan bu köprü, özellikle fotoğrafçılar ve balıkçıların sıklıkla mesken edindikleri yerlerden biridir.

 

Beyoğlu Galata Mevlevihanesi

Eskiden Mevlevi tarikatından olan kişilerin ibadet etmek amacıyla kullandığı bir mabettir. Mevlana’nın oğlu olan Sultan Veled tarafından kurulduğu bilinmektedir. Bu yapı 1491 yılında inşa edilmiş olup, günümüzde Beyoğlu’nda müze olarak faaliyet vermektedir.

 

Beyoğlu Yeşilçam Sokağı

Çok eski bir tarihi gezinti olmasa da Türk sinemasının mihenk taşı olarak bilinen Yeşilçam, ismini bu sokaktan almıştır. 80’li yıllara kadar sıklıkla tercih edilen bir mekân olması ile birlikte günümüzde bu etkisi oldukça azalmıştır.

 

Beyoğlu Taksim Meydanı

İstanbul’un en önemli meydanı olarak bilinmektedir. Meydanın en önemli özelliği, Cumhuriyet ilanı ile birlikte bir meydan haline getirilmesi ve bu şekilde simgeleştirilmesidir. Osmanlı Hükümeti zamanında bu meydan isim olarak Taksim Maksemi olarak bilinmekteydi. Günümüzde insanların buluşmak için en sık tercih ettiği noktalardan birisi haline gelmiştir.

 

Beyoğlu’nda Gezilebilecek Diğer Tarihi Yerler

Rahmi Koç Müzesi,St. Antuan Katolik Kilisesi.Piyalepaşa Camii

Pera Palas,Neve Şalam Sinagogu,Miniatürk

Kılıç Ali Paşa Camii,Karaköy Palas,Serpuş Han

Tophane-i Amire,Or-Hodeş Gürcü Sinagogu

İngiliz Bahriye Hastanesi,Galatasaray Hamamı

Botter Apartmanı,Galata Hamamı

 

Beyoğlu’nun Popüler Yerleri

Beyoğlu Aynalıkavak Kasrı

Beyoğlu ilçesinin Kasımpaşa semtinde bulunmaktadır. Birçok turistin uğrak noktası olan tarihi yapının ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Bilinen bilgilerden birisi, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde yazmış olduğu bir bölümdür. Bu bölümde Aynalıkavak Kasrı için Fatih Sultan Mehmet Döneminde yapıldığını yazmıştır.

 

Aynalıkavak Kasrı'nda bulunan tesislerden yer ayırtmak için Aynalıkavak Kasrı Otelleri sayfamızdan rezervasyon yapabilirsiniz.

 

Beyoğlu Çiçek Pasajı

Beyoğlu’nun belki de en çok bilinen binalarından biridir. Osmanlı Hükümeti’nin son yıllarında sultanların tiyatro için gitti Naum Tiyatrosu’nu da zamanında içinde bulundurmaktaydı. Çiçek pasajı ismini taşıyan bina 1870 yılında bir yangın sonucu harap olmuştur ve bir süre kullanılmamıştır. Ünlü bir zengin olan Zografos adında ki banker burayı satın almış ve tamir ettirmiştir. O dönemde ismi Cite de Pera olarak kullanılmaya başlanan bina içerisinde 24 adet dükkân ve 18 hane yer almaktaydı.

 

Beyoğlu Fransız Sokağı

Beyoğlu’nda meşhur Galatasaray Lisesi’nin arkasında bulunmaktadır. Aynı zamanda Cezayir sokağı olarak da bilinmektedir. İstanbul’un sanat, kültür ve zevk adına önemli yerlerinden olan Fransız Sokağı, birçok restoran ve işletmeye de ev sahipliği yapmaktadır. Bununla birlikte içerisinde birçok sanat galerisi bulunmaktadır.

 

Beyoğlu Kamondo Merdivenleri

Beyoğlu’nun gözde semti olan Galata’da bulunmaktadır. İlgin bir mimariye sahip olan bu merdivenler Voyvoda Sokağı ile Bankerler Sokağını birleştirmektedir. Eski dönemlerde tanınmış bir aile olan Kamonda ailesi tarafından yapılmıştır.

 

Yapılma amacının ise, ailenin önemli isimlerinden biri olan Abraham Saloman Kamondo’ya bir anıt bırakmak olduğu söylenmektedir. Beyoğlu ilçesinin Galata semtinde Kamondo Merdivenleri 2005 yılında belirli etkinliklerin düzenlenmesi sebebiyle restore edilmiştir ve günümüzde hala insanların geçiş noktası olarak kullanılmaktadır.

 

Beyoğlu Pera Müzesi

Suna ve İnan Kıraç Kültür Vakfı’nın önderliğinde kurulmuştur. 2005 yılında kurulan bu müze hem kültür hem de müze alanında büyük bir rol oynamaktadır. Pera Müzesi’nin bulunduğu bina, dönemin ünlü mimarlarından olan Achille Manoussos tarafından 1893 yılında inşa edilmiştir. Müze içerisinde birçok kültürel faaliyetler yapılabilmektedir ve içerisinde birtakım işletmeleri de bulundurmaktadır.

 

Pera Müzesi faaliyete geçtiği günden bu yana Frida Kahlo, Diego Rivera, Picasso gibi büyük sanatçıların uluslararası sergilerine de ev sahipliği yapmıştır.

 

Beyoğlu Tophane Çeşmesi

Meydan çeşmesi olarak bilinen bu yapı Sultan I.Mahmut tarafından 1732 yılında yaptırılmıştır. İstanbul’da ki en yüksek çeşme özelliğine sahip olan bu yapı, Batı üslubuna geçişin örneklerinden biri olmaktadır. 19. Yüzyılda geniş bir bakım sürecine dahil olan çeşme, günümüzde hala yerinde bulunmakta ve birçok turist tarafından fotoğrafları çekilmektedir.

 

Beyoğlu Türk Sinema Müzesi

Büyük usta ve sanatçı diyebileceğimiz Türker İnanoğlu’nun kurduğu müze Beyoğlu ilçesinde Galatasaray Meydanı’nda bulunmaktadır. Türk sinemasına, nostaljiye dair içerisinde harika eserler barındıran bu müze, Beyoğlu’nda sinemaseverlerin kesinlikle uğraması gereken yerlerden biridir.

 

Beyoğlu Cihangir

Beyoğlu’nun en meşhur sokaklarından biridir. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan, müdavimi oldukça fazla olan bu sokak gerek tarihi ile gerekse kendine has havası ile gelenleri cezbetmektedir. Cihangir’de sokaklar arasında yürümek oldukça keyifli olduğu gibi içerisinde birçok kafe ve restorana da ev sahipliği yapmaktadır.

 

Özellikle Ermeni mutfağına dair bir merakı ya da ilgisi olanlar için oldukça zenginliğe sahiptir. Bununla birlikte sokaklarda bulunan tarihi duvarlar ve bunların yanı sıra bazı tarihi binalar, gezenleri nostaljik bir duygu durumuna sokabilmektedir.

 

Aynı zamanda gece hayatı konusunda da oldukça hareketli bir özelliğe sahiptir Cihangir. Gecenin her saatinde sokağın herhangi bir yerinde sohbet halinde olan, eğlenmekte olan insanlara rastlamak mümkündür.

 

Cihangir'de yer alan otellerde konaklamak için Cihangir Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Beyoğlu Çukurcuma

Beyoğlu’nun kendine has bir yapısı olan ve otantik kültüre sahip semtlerinden birisidir. Sanat galerileri, hediyelik eşya satan dükkanları ve nostaljik sokakları ile gelen herkesi cezbedebilmektedir. Özellikle antika mağazaları, ziyaretçilerin çok ilgisini çekmektedir.

 

Otelinizi ekleyin,
Satışlarınızı arttırın.

Otelinizi ekleyin