Sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz.
Anasayfaya dön

İstanbul Gezi Rehberi.

Beyoğlu, İstanbul

İstanbul.

Avrupa ve Asya arasındaki bağlantı noktası olan İstanbul, tüm dünyanın ilgisini çeken eşsiz şehirlerden bir tanesidir. Dokusu, tarihi, kültürü ve mimarisiyle yüzyıllar boyunca adından söz ettirir. Tüm güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi kaynağıdır.

 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası olarak iki parçaya ayrılmıştır. Marmara Deniziyle ayrılan bu iki kıta, tarih boyunca sayısız eser ve dokuya sahip olmuştur.

 

Türkiye'nin en modern ve büyük şehri olan İstanbul, metropol şehir statüsünde değerlendirilir. Kültür sanat ve tarihi açıdan çeşitli programlara ev sahipliği yapar. Yurt içi ve yurt dışından sürekli turist alan şehirler arasında ilk sıralardadır.

 

Osmanlı ve Roma İmparatorluklarına başkentlik yapan bu eşsiz şehirde tatil yapmak istiyorsanız, en iyi otelleri en ideal fiyatlarla yerinizvarmi.com’da bulabilirsiniz.

 

İstanbul'un İlçeleri

Her ilçesi merkez konumunda olan ve gelişmişlik düzeyiyle ön plana çıkan İstanbul, tüm ilçelerinde farklı merkezi noktalarla dikkat çeker. İstanbul sınırlarında yer alan tarihi ve popüler ilçeler, şehrin en fazla turist çeken noktaları olarak değerlendirilir.

 

Eminönü

İstanbul'un tarihi semtlerinden bir tanesi olan Eminönü, Fatih ilçesi sınırlarında yer alır. İstanbul’da alışverişin merkezi olarak değerlendirilir. Tahtakale gibi birçok semtiyle tanınır.

 

Yerli ve yabancı turistlerin yanında, İstanbullu kişilerin de sıkça ziyaret ettiği Eminönü, Tarihi Kapalıçarşı ve Tarihi Mısır Çarşısına ev sahipliği yapar. Kadim tarihi ile ünlü bölgede birçok cami ve türbe de yer alır. Balık ekmek ve turşusuyla ön plana çıkan Eminönü’nü ziyaret edenler, sahilde yer alan balıkçılardan turşu suyu almadan geçmemelidir.

 

Kadıköy

Anadolu Yakası’nda yer alan Kadıköy, bölgenin en kalabalık ve yoğun ilçelerinden bir tanesidir. Ortaköy ve sahil manzarası ile öne çıkar. İlçenin kıyı şeridindeki Moda semti eşsiz bir görünüme sahiptir.

 

İlçede Haydarpaşa Garı ve birçok tarihi mekân yer alır. Bölge Anadolu Yakası metrosunun da son durağıdır. Ayrıca Karaköy, Beşiktaş ve Eminönü ilçelerinden vapura binerek Kadıköy sahilinde yer alan iskeleye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Adalar

İstanbul'un en merak edilen noktalarından biri olan Prens Adaları, tarihi dokusunu bugüne kadar muhafaza etmeyi başarmıştır. Sadece deniz yoluyla erişim sağlanabilen İstanbul Adaları, Anadolu Yakası sınırlarında yer alır.

 

Kartal, Maltepe ve Kadıköy gibi noktalardan düzenlenen deniz turları aracılığıyla Adalara ulaşım sağlanır. Heybeliada, Kınalıada ve Büyükada en fazla turiste ev sahipliği yapan Adalar arasında yerini alır.

 

İstiklal Caddesi – Beyoğlu

İstanbul'un en meşhur semtlerinden bir tanesi olan Beyoğlu, İstiklal Caddesi ile ön plana çıkar. 19. yüzyıldan beri halka açık şekilde varlığını devam ettiren cadde, Türkiye'nin en meşhur bölgeleri arasındadır.

 

İstiklal Caddesi alışveriş ve kültür sanat etkinlikleri ile son derece popülerdir. Ayrıca tarihi kilisesi ile ünlüdür. İstiklal Caddesi’ne düzenlenen gezilerde, en uygun fiyatlı oteller, yerinizvarmi.com ‘da.

 

Fatih

Özellikle, tarihi Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii ve Kapalıçarşı gibi yapılara ev sahipliği yapan Fatih, İstanbul'un en fazla turist alan noktası olarak değerlendirilir.

 

Üsküdar

Anadolu Yakası’nın en özel ilçelerinden biri olan Üsküdar, doğal ve tarihi güzelliklerin birleşim noktasıdır. İlçe, Osmanlı Dönemi’nin sayısız eserine ve mirasına ev sahipliği yapar. Doğrudan boğazın sularına bakan sahili ve Çamlıca tepesi ile dikkatleri üzerine çeker.

 

Üsküdar, Anadolu Yakası gezilerinin vazgeçilmez durağıdır. Kız Kulesi ve Boğaz Köprüsü manzarasını gözler önüne seren sahiliyle bilinir. Tarihi yapıları, camileri ve Osmanlı’dan kalma birçok eseri görmek isteyen ziyaretçiler için gezi programına eklenmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alır.

 

İstanbul’da Gezilecek Yerler.

Tarihi yapısı, doğal güzellikleri ve kültürel etkinlikleriyle her anlamda gözde bir şehir olan İstanbul, ziyaretçilerin her gün farklı bir güzellikle karşılaşmasına olanak tanır.

 

İstanbul gezilerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalar arasında, eşi benzeri bulunmayan İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada yer almalıdır.

 

Yerinizvarmi.com  aracılığıyla, İstanbul gezileri için en uygun fiyatlı ve ideal otelleri tespit edebilir, fiyatları karşılaştıra bilir en ideal otel en uygun fiyata bulabilirsiniz.

 

İstanbul Boğazı.

İstanbul'a gelen herkesin görmesi gereken eşsiz güzelliklerden bir tanesidir. Güzelliği ile dünya genelinde nam salmıştır.

 

Ardı ardına sıralanan 3 ayrı köprüsü, balıkçıları ve göz alıcı maviliğiyle tanınan İstanbul Boğazı, İstanbul'un en gözde doğal güzelliği olarak nitelendirilir.

 

Kız Kulesi.

Üsküdar Salacak açıklarında bulunan küçük bir adacık üzerine inşa edilen Kız Kulesi, Üsküdar sahilinden doğrudan görünür. MÖ 24 yılına kadar uzanan geçmişi, Kız Kulesinin hangi tarihte ve kimler tarafından inşa edildiği bilgisine ulaşmayı zorlaştırır.

 

Üsküdar, Salacak ve Ortaköy sahillerinden çıkan sandallar ile Kız Kulesi ziyaretleri düzenlenir.

 

Çamlıca Tepesi

Üsküdar ilçesinde yer alan Çamlıca Tepesi, yüzyıllar boyunca insanların buluşma ve seyir noktası olarak nitelendirilmiştir. Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca olarak ikiye ayrılan tepeler, boğaz manzarasının ve yeşilliğin bir arada olduğu sayılı mekanlar arasında yer almaktadır.

 

Üsküdar merkeze 4 km mesafede olan Çamlıca Tepesi, 260 metrelik yüksekliktedir. Açık çay bahçeleri ve oturma alanları bulunan tepede, birbirinden farklı restoran ve kafeler yer alır.

 

Eminönü

İstanbul Fatih semtinde yer alan Eminönü, her yıl çok sayıda turisti ağırlar. Tarihi çarşıları ve canlılığını devam ettiren alışveriş kültürüyle, İstanbul ruhunu yaşatmaya devam eder. Eminönü’nde bulunan Galata Köprüsü’nde keyifli bir akşam yemeğini seyahat programınıza eklemelisiniz.

 

İstanbul'un Tarihi Mekanları

Kadim tarihi ile nam salan İstanbul, birçok medeniyetten kalan yapılarıyla dünya genelinde adından söz ettirmeyi başarır.

 

Topkapı Sarayı

Fatih Cankurtaran sınırlarında yer alan Topkapı Sarayı, Fatih Sultan Mehmet talimatıyla inşa edilmiştir. Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan İstanbul ve tüm imparatorluk, Topkapı Sarayı üzerinden yönetilmiştir.

 

Bugün müze olarak hizmet veren yapı, 600 yıllık geçmişe sahiptir.

 

Müze kart karşılığında ya da bilet alınarak ziyaret edilebilen Topkapı Sarayı, İstanbul’u ziyaret eden herkesin görmesi gereken noktalardan bir tanesidir.

 

Galata Kulesi

Beyoğlu ilçesinde yer alan Galata Kulesi, romanesk mimari tarzıyla inşa edilmiştir.

 

İstanbul'da yer alan en eski yapılardan birisidir. Gözetleme kulesi olarak yüzyıllar boyunca kullanılmıştır.

 

Bizans İmparatorluğu zamanında inşa edilen Galata Kulesi, İstanbul'un simgesi haline gelen noktalardan bir tanesidir.

 

Ayasofya Cami

2020 yılında müze statüsünden cami statüsüne dönüştürülen Ayasofya Cami, Bizans İmparatorluğu tarafından inşa ettirilmiştir.

 

İstanbul'un fethinden sonra, adı Fetih Cami olarak değiştirilen yapı, tarihinin en büyük mabedi olarak değerlendirilmektedir.

 

Sultanahmet Meydanında yer alan Ayasofya Cami, müze konumundayken ücretli ziyaretlere açık olsa da cami konumuna geçtikten sonra girişler ücretsiz hale getirilmiştir.

 

Sultanahmet Camii

Ayasofya Camisi ile karşılıklı olacak şekilde konumlanan Sultanahmet Cami, I. Ahmet tarafından inşa ettirilmiştir.

 

6 minareye sahip olan Sultanahmet Camisi, ibadete ve ziyarete açık durumdadır.

 

İznik çinileriyle dekore edilen cami, Sedefkar Mehmet Ağa tarafından yapılmıştır.

 

Caminin 6 büyük minaresi ve yüksek bir kubbesi bulunduğundan, bakıldığında Ayasofya Camisinden daha heybetli görülmektedir.

 

İstanbul'un ana camisi olarak nitelendirilen Sultanahmet, yıl içerisinde en fazla turist alan mekanlardan bir tanesidir.

 

İstanbul'un Popüler Müzeleri

Tarihi dokusuyla ön plana çıkan İstanbul, birbirinden gelişmiş müzeleri ile kültürel mirasını korur. İstanbul'un tarihi mirasını yakından görmek isteyen ziyaretçiler, popüler müzeleri ziyaret edebilir.

 

İstanbul Yerebatan Sarnıcı Müzesi

İstanbul'un en eski yapılarından bir tanesi olan Yerebatan Sarnıcı, 532 yılında Bizans İmparatorluğu tarafından inşa edilmiştir. Bizans sarayının ve çevredeki halkın su ihtiyacını karşılaması amacıyla inşa edilen Yerebatan Sarnıcı’nın içerisinde, meşhur yılan başlı Medusa heykeli yer alır.

 

İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi

Tarihi Yarımada sınırları içerisinde yer alan Topkapı Sarayı, müze olarak ziyaretlere açık hale getirilmiştir. Açık ve kapalı alanlardan meydana gelen Topkapı Sarayı Müzesi’nde, sarayın belirli bölümlerine giriş imkânı sunulur.

 

İstanbul Panorama 1453 Tarih Müzesi

Dünyadaki tek üstü kapalı panoramik müzesi olarak değerlendirilen Panorama Tarih Müzesi, 1453 İstanbul Fethini konu almaktadır. 3 boyutlu panaromik fotoğraflar ve gerçek materyaller kullanılarak desteklenen tarih müzesi, üstü kapalı kubbenin gökyüzü şeklinde tasarlanması ile dikkatleri çeker.

 

 

Otelinizi ekleyin,
Satışlarınızı arttırın.

Otelinizi ekleyin