Sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz.
Anasayfaya dön

Balıkesir Manyas Gezi Rehberi

Manyas, Balıkesir

Balıkesir Manyas Kuş Cenneti

Marmara Bölgesi’nin Balıkesir ilinin sınırları içinde bulunan Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı, Türkiye’de görülmeye değer güzellikler arasında yer almaktadır.

Manyas Kuş Cenneti, 1959 yılında milli park ilan edilmiştir. 17.058 hektar yüz ölçümüne sahip olan Manyas Kuş Cenneti, orman statüsünde olmadığından önce Bakanlar Kurlu kararı ile orman statüsüne alınmıştır. Sonrasında ise milli park statüsüne kavuşmuştur.

Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı, sadece Türkiye adına değil uluslararası düzeyde de önem taşımaktadır. Milli parkın başarıyla korunması sonucunda 1976 yılında Avrupa Konseyi tarafından çok iyi korunan ve kıta ölçeğinde değer taşıyan doğal alanlara verilmekte olan ”Avrupa Diploması”nın en üst kategorisi olan A Sınıfı Diplomasıyla ödüllendirilmiştir.

Anadolu’dan Avrupa’ya göç eden kuş türlerinin göç rotası üzerinde bulunan milli park; pelikan, balıkçıl, kaşıkçı, karabatak, yaban kazı, yaban ördeği ve ötücülerden oluşan onlarca türlere ev sahipliği yapmaktadır. Manyas’ta binlerce kuş, ağaçların ve sazların üzerine yuva yapmaktadır ve büyük kuluçka kolonileri oluşturmaktadır. Manyas Kuş Cenneti, ülkemizde en küçük milli park olmasına rağmen; en çok ziyaret edilen milli parklardan birisidir.

Avrupa Konseyi’nin önerisi neticesinde kuşlara zarar vermeden su kuşu yuvalama alanlarının izlenmesine olanak tanıyan kamera sistemleri kurulmuştur. Yine bu doğrultuda kuş gözlem kulesi yenilenmiştir ve parkın eğitimsel işlevi arttırılmıştır.

Otelinizi ekleyin,
Satışlarınızı arttırın.

Otelinizi ekleyin