Sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz.
Anasayfaya dön

İznik Gezi Rehberi.

İznik, Bursa

İznik

Çinileri ile ünlü olan ilçede dünyaca ünlü atölyeleri görmek mümkündür. Ayasofya Müzesi, Sarı Saltuk Türbesi, Roma Tiyatrosu, ve Aziz Tryphonos Kilisesi de bu ilçede bulunur.

İznik'de bulunan birbirinden güzel tesislerde konaklamak için İznik Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İznik’te ilk uygarlık izlerinin MÖ 4000 yıl öncesine kadar dayandığı kaynaklarda belirtilmiştir. Ancak toplu yerleşmeler MÖ 2500 yıllarında höyüklerle ortaya çıkmıştır. Epigrafistlerin araştırmalarına göre bugünkü ‘iznik’ ismi, eski Yunancada ‘Nikaia’ya doğru’ anlamını taşıyan ‘EIS TEN NIKAION’ dan gelmektedir. EIS ve NIK heceleri halk dilinde kaynaştırılarak önce EISNIK sonra ISNIK ve günümüzde de İZNİK şeklini almıştır. 

MİTOLOJİDE İZNİK

Mitolojiye göre antik dönemde kente adını veren Nikaia Bereket Tanrıçası Kybele ile Sangarios (Sakarya) ırmağının kızıdır. Nikaia erkeklerden uzak kalmaya ve hiç evlenmemeye karar vermiştir. Bütün gününü Sakarya’nın serin sularında, kırlarda, ormanlarda gönlünce eğlenerek geçirmektedir. Bir gün rengarenk kır çiçekleri, kuşlar, kelebekler arasında bir oraya bir buraya koştururken kendisini gören çoban Hymnos ona aşık olur. Nikaia çobana kızar ve attığı ok ile onu öldürür. Onları yakından takip eden aşk tanrısı Eros, aşka karşı olan Nikaia’ya ders vermek için şarap tanrısı Dionysos’tan yardım ister. Dionysos peri kadar güzel olan Nikaia’yı takibe başlar. Nikaia’yı Sangarios’ta yıkanırken seyreder ve cazibesine kapılır. Nikaia’nın ırmaktan su içtiği bir an suya şarap karıştırıp Nikaia’yı sarhoş edip ona sahip olan Dionysos emeline kavuşur. Hamile kalan Nikaia önceleri kendini öldürmek ister. Ancak daha sonra Dionysos’a alışır ve ondan çocuklar doğurur. Dionysos, Nikaia adını verdiği bir kent kurup hediye eder.

 yerinizvarmi.com  sizler için aradığınız oteli  binlerce otel arasında   en uygun   fiyata  bularak tatilinizi unutulmaz kılmanıza yardımcı olacaktır.

 Birbirinde güzel otelleri erken rezervasyon  fırsatları ile www.yerinizvarmi.com  ‘da

 

Otelinizi ekleyin,
Satışlarınızı arttırın.

Otelinizi ekleyin