Sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz.
Anasayfaya dön

Uludağ Gezi Rehberi.

Uludağ, Bursa

Uludağ Hakkında

Bursa il sınırları içerisinde yer alan ve Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Uludağ oldukça popüler turistik bir yerdir. Özellikle kış aylarında yerli ve yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapar. 2.543 metre uzunluğundaki bu dağ, kış ve doğa sporları için çok uygundur.

 

Dik ve heybetli duruşuyla her yıl birçok turistin ilgisini çeker. Kayak ve benzeri kış sporları yapmak için tercih edebileceğiniz bu yerde yapabileceğiniz pek çok aktivite vardır. Özellikle kış aylarında Dünya üzerinden pek çok turist ağırlayan Uludağ’da konaklama hizmetleri de çeşitlidir. Bu sayede de her zevke, ihtiyaca ve bütçeye uygun konaklama işletmesi vardır.

 

Dilerseniz haftasonu için, dilerseniz dönem arası tatiller için oldukça uygun bir tatil imkanı sunar. Sizler de ailenizle ya da sevdiklerinizle güzel bir tatil yapmak için bu nadide alanda yer alan konaklama işletmelerinden yerinizi ayırabilirsiniz. Türkiye’nin erken rezervasyon imkanı sunan ve çeşitli avantajlarla sizleri yüksek maliyetlerden kurtaran yerinizvarmi.com ile Uludağ Otelleri’nden rezervasyon yaparak tatillerinizi hemen planlayabilirsiniz.

 

Uludağ ve diğer kayak merkezi otelleri'nde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilirsiniz.

 

Uludağ’a Nasıl Gidilir?

Size pek çok alternatif sunan Uludağ, ulaşım açısından da birçok kolaylık sağlar. Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen turistler için de Türkiye sınırlarından da çeşitli ulaşım imkanları vardır. Uludağ’a hava yolu, kara yolu ve deniz yolu ulaşımı mevcuttur.

 

Uludağ’a 3 ayrı yöntemle ve değişik güzergahlarda ulaşılabilir. Sizler de bu alternatiflerden kendinize uygun olanını seçerek dağa kolayca varabilirsiniz.

 

Uludağ’a Kara Yolu Ulaşımı

Bursa merkeze yalnızca 35 kilometre olan Uludağ, sizlere ulaşımda büyük kolaylık sağlar. Kara yolunu kullanarak özel aracınızla Uludağ’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Bursa otogarı aracılığıyla şehirler arası otobüs firmalarını kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Terminalde indikten sonra halk otobüsü yardımıyla Uludağ’a kolay bir şekilde varabilirsiniz. Ardından taksi, servis veya kiralık araçlarla Uludağ’a ulaşabilirsiniz.

 

Uludağ’a Deniz Yolu Ulaşımı

Uludağ’a oldukça çeşitli yollarla ulaşım mümkündür. Bu çeşitlilik arasında deniz yolu da vardır. Bu da temiz havasıyla görkemli dağa ulaşmadan önce deniz kokusunu da içinize çekmeniz ve tazelenmeniz açısından güzel bir seçenektir.

 

Eskihisar – Topçular arabalı vapurlarla Yalova’ya geçmeniz ve ardından yalnızca 210 kilometrelik bir yol giderek Uludağ’a ulaşmanız mümkündür.

 

Ek olarak Mudanya üzerinden de 1 buçuk saatlik deniz yolculuğuyla ve sonrasında 1 saatlik kara yolu yolculuğuyla Uludağ’a ulaşabilirsiniz. Özetle deniz yolunu kullanarak 2.5 saatte yolculuğun sonunda varabilirsiniz.

 

Uludağ’a Hava Yolu Ulaşımı

Uludağ’a uzak bir yerden geliyorsanız veya kısıtlı zamanınızı yolda harcamak istemiyorsanız hava yolunu tercih edebilirsiniz. Mevkiye en yakın havalimanı Bursa Yenişehir Havalimanı’dır. Buna ek olarak bir seçenek daha vardır. Uludağ’a İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na varmanızın ardından 2 saat sürecek kara yoluyla ulaşabilirsiniz.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bursa’ya günde 20’den fazla tarifeli otobüs seferi vardır.

 

Bursa Yenişehir Havalimanına ulaştıktan sonra özel taksi, teleferik ve minibüslerle Uludağ’a kolaylıkla varabilirsiniz.

 

Farklı Şehirlerden Uludağ’a Ulaşım İmkanları

Ankara ile Uludağ arası yaklaşık olarak 382 kilometredir.

 

İstanbul Uludağ arası genel olarak 188 kilometredir. Bu da yaklaşık 3 saate tekamül eder. Fakat Anadolu Yakasında isterseniz Osmangazi Köprüsü sayesinde Uludağ’a 1 buçuk saatte ulaşabilirsiniz.

 

İzmit Uludağ arası ise yalnızca 166 kilometredir. 2 buçuk saatlik bir yolculukla da İzmit’ten Uludağ’a ulaşabilirsiniz.

 

Çanakkale ile mesafesi yaklaşık olarak 5 saattir. 314 kilometre uzaklıktadır.

 

İzmir ile Uludağ arası ise 384 kilometredir.

 

Uludağ’da Öne Çıkanlar Nelerdir?

Uludağ Türkiye’nin en ünlü kayak merkezlerinden birine sahiptir. Bu sebeple de kış turizminde oldukça önemli bir lokasyondur. Dağ manzarası görmek için dört mevsim gidilebilen yer, çeşitli sporlar için de oldukça uygundur. Kayak ve kış sporlarına ilgi duyar herkes için ideal bir yerdir. Enfes doğal güzellikleriyle tam anlamıyla kafanızı dinleyip eğlenebileceğiniz bir yerdir.

 

Uludağ Bursa ilinde yer alır. Bursa da pek çok lezzetiyle meşhur bir yerdir. Bu sebeple Uludağ lokasyonuna geçmeden önce mutlaka şehrin içine uğrayıp mutlaka kebap ve köftelerin tadına bakmalısınız.

 

Uludağ’ın çevresinde bol bol kestane ağacı bulunur. Bu ağaçlardan toplanan taptaze mahsullerin ve yapılan kestane şekerlerinin tadına bakabilirsiniz. 

 

Türkiye’nin ilk teleferiği de Uludağ’da yapılmıştır. Bu öncü ulaşım aracına binerek eşsiz manzaranın ve size sunulan kolaylıkların tadını çıkarabilirsiniz.

 

Uludağ hem yaz hem de kış aylarında muhteşem bir manzaraya sahiptir. Bu destinasyonda yer alan buzul göllerini ziyaret edebilir ve endemik bitki türlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca burada farklı hayvan türlerini de gözlemleme şansı yakalayabilirsiniz.

 

Uludağ’da Gidilebilecek Yerler

Özellikle kış aylarında sıklıkla tercih edilen ünlü turizm merkezi tam anlamıyla bir doğa harikasıdır. Kendine has bitki örtüsü ve seyretmeye doyulamayan manzaralarıyla keyifli bir tatil geçirmek için idealdir. Kış aylarında bu alan kayaklarla ünlü olmasına rağmen, yaz aylarında da birbirinden farklı doğa aktivitelerini ziyaretçilerine sunar. Uludağ’da gezilebilecek başlıca yerler şunlardır:

 

Uludağ Milli Parkı

Uludağ Milli Parkı, kayak merkezi ile ünlüdür. Ancak, mayıs ayından eylül ayına kadar kampçılık, piknik ve trekking gibi etkinlikler için idealdir.

 

Parkın içerisinde en yüksek rakıma sahip olan yer, Uludağ Tepe olarak adlandırılır. Bunun yanı sıra Kirazlıyayla, Kadıyayla, Çobankaya gibi yaylalar ve Nilüfer Çayı’nın kolları olan dereleri parkın sınırları içerisinde görebilirsiniz.

 

Uludağ Kayak Merkezi

Tatil denildiğinde akla ilk olarak deniz, kum ve güneş gelir. Fakat kış aylarında da yapılabilecek tatiller vardır. Bu tatillerin güzel geçmesi için de ziyaretçilere seçenekler sunar. Uludağ enfes manzarası, teleferiği, eğlence merkezleri ve kayak pistleri ile size tam anlamıyla bir kış tatili yaşatır.

 

Uludağ’da ilk kez 1927’de kış sporları ve dağcılık faaliyetleri düzenlenmeye başlamıştır. Günümüze kadar gelen ve bu gidişle uzun yıllar boyunca da devam edecek olan aktivitelerle ülkede kış turizminin başkenti haline gelir.

 

Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepeleri üzerine kurulan merkez, 11 bin 338 hektarlık bir alana sahiptir. Şehir merkezine yarım saat mesafede olan merkez, 12 ay boyunca aktiftir.

 

Her yıl burada düzenlenen etkinlikler ve festivaller vardır. Çevrede kayak ile ilgili ekipmanlar almak için dükkanlar, yemek yemek için restoranlar ve eğlenmek için de çeşitli yerler vardır.

 

Çobankaya Yaylası

Uludağ’ın en popüler yaylalarından birisi olan Çobankaya Yaylası yaklaşık 1700 m yüksekliğe sahiptir. Bursa’nın merkezine yaklaşık 25 km mesafede yer alır. Yaylaya Uludağ Oteller alanından geçen yürüyüş parkuru olan Sarıalan’dan yürüyerek ulaşabilirsiniz. 

 

Yaylada yaz aylarında karavanla ve çadırla konaklama imkanları bulunmaktadır.

 

Bağlı Yaylası

Uludağ’a çıkan yol üzerinde yer alan yayla trekking aktiviteleri ile ünlü. Ayrıca, burası kuş gözlemciliği için de sıkça seyahat edilen yerler arasında.

 

Kilimli Gölü

Uludağ’da yer alan çok sayıda gölden bir tanesidir. Gölün tabanı yeşil rengiyle dikkatleri çeker. Etrafında piknik ve kamp alanları mevcuttur.

 

Aynalı Göl

Kar yağışının yoğun olduğu günlerde güneş ışığını parlak şekilde yansıtan göl, mükemmel manzaralara eşlik etmenizi sağlar. Dağcılar ve kampçılar tarafından çokça ziyaret edilen yerlerden birisidir. Gölün bir bölümü tatlı su kaynağıdır.

 

Buzlu Göl

Yaz aylarında bile buzlu yapısını koruyan göl, Uludağ’ın en popüler göllerindendir. 2000 metrelik derinliği ile dikkatleri çeker.

 

Doğancı Barajı

Doğancı Barajı, offroad, ATV ve motor safari yapmak isteyenlere uygun bir adan sunuyor. İçerisinde yürüyüş parkuru da bulunuyor. Ayrıca baraj gölünde balık tutmak da mümkün oluyor.

 

Gökoz Göleti

Gölet dağ bisikleti ve kamp aktivitelerine uygun bir alan sunuyor. Uludağ’ın güneş tarafında yer alıyor.

 

Uludağ’da Çocuklarınızla Birlikte Yapabileceğiniz Aile Aktiviteleri

Uludağ’a geldiğiniz takdirde kayak yapmadan dönmek olmaz. Hem siz hem de çocuklarınız için yer alan özel pistlerde kış sporunuzu gerçekleştirebilir ve uzmanlardan eğitimler alabilirsiniz.

 

Çocuklarınızla ve sevdiklerinizle beraber buranın  çeşitli doğal güzelliklerini, ormanlarını, göllerini ve parklarını gezebilirsiniz.

 

Bursa merkezde yer alan restoranlarda yemek yiyip, müze ve tarihi yerleri gezebilirsiniz.

 

Uludağ’da Gece Hayatı Nasıldır?

Uludağ kış sporlarıyla ve eğlenceli gece hayatıyla ünlü bir yerdir. Kar manzarasına karşı şömine başında oturup toplu sohbetlere ve eğlencelere katılarak sosyalleşebilirsiniz.


Bunun yanında barlara ve gece kulüplerine giderek de gece boyu eğlencenin tadına varabilirsiniz.

Otelinizi ekleyin,
Satışlarınızı arttırın.

Otelinizi ekleyin