Sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz.
Anasayfaya dön

Kocaeli Gezi Rehberi.

Kocaeli Merkez, Kocaeli

Kocaeli Hakkında

Sanayi ve ticaretin başkenti sayılabilecek şehirdir. Kocaeli’nin denize kıyısı bulunur. Kışları Kartepe’de kayak yaparken yazları Başiskele Sahili’nde balık tutabilirsiniz.

 

İş imkânı ve doğal güzellikleri bünyesinde barındırırken, kış tatillerinin de bir numaralı rotası olan Kocaeli’de tatilinizi geçirmek için erken rezervasyon avantajları, son dakikada planladığınız seyahatleriniz için Kocaeli otellerinde en uygun fırsatlarla Türkiye’nin otel arama motoru  sitesi yerinizvarmi.com’da.

 

Kocaeli ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, fırsatları sizleri bekliyor.

 

Sanayi ve ticaretin başkenti sayılabilecek şehirdir. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en büyük 10. şehri olması özelliğini de gururla taşır. Kocaeli’nin denize kıyısı bulunur. Kışları Kartepe’de kayak yaparken yazları Başiskele Sahili’nde balık tutabilirsiniz.

 

Kocaeli’ye Nasıl Gidilir?

Hava Yoluyla Kocaeli’ye Ulaşım

En yakın hava yolu seçeneklerini Sabiha Gökçen ve İstanbul Havaalanı sunar. En yakın havaalanlarından birini tercih etmeniz halinde yolun geri kalanına kara yolu ile devam edebilirsiniz.

 

Kara Yolu ile Kocaeli’ye Ulaşım

Türkiye’de en çok kullanılan güzergâha ev sahipliği yapan Kocaeli’ye kara yolu kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul’a yakınlığı ve Marmara bölgesinde bulunması sebebiyle ulaşım oldukça kolay ve hızlıdır.

 

Deniz Yolu ile Kocaeli’ye Ulaşım

Vapur ve feribot seferleri sayesinde 24 saat boyunca deniz yolu ile Kocaeli’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca deniz otobüsü de bulunur.

 

Demir yolu ile Kocaeli’ye Ulaşım

Kocaeli, İstanbul ve Trakya’yı Anadolu’ya bağlayan demiryolu üzerinde olduğundan dolayı demir yolu ile ulaşım seçeneğini tercih edebilirsiniz.

 

Kocaeli’nin Popüler İlçeleri

Kartepe

Kocaeli’nin en yüksek tepesi olmasıyla tanınan Kartepe’de unutulmaz bir kış tatili yaşayabilirsiniz. Kış sezonunda binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi misafir eden Kartepe’de doğal güzellikler de oldukça fazladır.

 

Kışın Kartepe'de bir tatil geçirmeyi planlıyorsanız, birbirinden güzel tesislerde konaklamak için Kartepe Otelleri sayfamızı ziyaret ederek erken rezervasyon fırsatlarından yaralanabilirsiniz.

 

Gebze

İstanbul ve İzmit arasında yer alan ilçe, tarihi ve doğal güzellikleriyle adını duyuran eşsiz yerlerden biridir. Osman Hamdi Bey’in Müze Evi ve Anibal’ın Mezarı gibi birçok yere ev sahipliği yapar.

 

Gebze'de bulunan tesislerde en uygun fiyatlarda konaklamak için Gebze Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Kandıra

Kocaeli Körfezi’nin kuzeyinde yer alması sebebiyle Karadeniz’e sahili olan Kandıra, bu özelliğiyle diğer ilçelerden ayrılır. Turizm faaliyetlerinin oldukça fazla olduğu Kandıra’da gezilmesi gereken birçok yer vardır.

 

Kandıra'da bulunan tesisler için Kandıra Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Kocaeli Plajları

Kefken Plajı

Eşsiz manzaranın ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz Kocaeli plajlarından biri Kefken plajıdır.

 

Sarısu Plajı

Şehrin gürültüsünden ve kalabalıktan kaçmak için birebir olan Sarısu plajı, el değmemiş güzelliği ile en sevilen Kocaeli plajları arasında yer alır.

 

Kocaeli’nin Doğal Güzellikleri

Maşukiye

Kartepe’nin yakınında, il sınırlarına dahil olan Maşukiye, alabalık çiftlikleri ve yeşil alanları ile sizleri ağırlar. Birden fazla bitki ve ağaç çeşidine ev sahipliği yapan Maşukiye, şifalı suları ile de tanınır.

 

Yem yeşil doğanın içinde bir tatil planlıyorsanız Maşukiye Otelleri sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz.

 

Ormanya

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olarak anılan Ormanya, 53 farklı türdeki 467 hayvanı ile 4 bin dönümlük bir arazi üzerine kurulmuştur. Ormanya içerisinde kamp alanının yanı sıra yürüyüş parkurlarından ve piknikleriniz için mesire alanlarından ücretsiz otopark avantajı ile yararlanabilirsiniz..

 

Sapanca Gölü

Marmara’nın doğusunda yer alan tatlı su göllerinden biri olan Sapanca Gölü’nün bir kısmı Sakarya’da bir kısmı ise Kocaeli’dedir. Hem yerli hem de dünyanın dört bir yanından gelen sporcular ile düzenlenen müsabakalar, Sapanca Gölü’nün sportif olarak tanınmasına öncü olmuştur.

 

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Gebze’nin Tavşanlı Köyü’ne yakın noktada bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı çeşitli kuşlar ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapar.

 

Kocaeli’de Şehir İçinde Gezilebilecek Yerler

Osman Hamdi Bey Müzesi

Osmanlı’nın ünlü ressamlarından biri olan Osman Hamdi Bey’in Eskihisar’daki köşkünü ziyaret edebilirsiniz. Ünlü ressam birçok resmini burada tamamlamıştır.

 

İzmit Saat Kulesi

1902’de açılan ve Osmanlı Tarihi’nden izler taşıyan İzmit Saat Kulesi’ni mutlaka görmelisiniz.

 

İzmit Sarayı

Saat Kulesi’nin yanında yer alan İzmit Sarayı, İzmit Müzesi olarak hizmet verir. Osmanlı Dönemi’ne ait eserleri yakından görebileceğiniz sarayı ziyaret edebilirsiniz.

 

Kocaeli’de Çocuklarınızla Birlikte Yapabileceğiniz Aile Aktiviteleri

Darıca Hayvanat Bahçesi

Darıca Hayvanat Bahçesi’nde bulunan alan tembel hayvandan jaguara kadar birçok canlıya ev sahipliği yapar. Birbirinden farklı hayvan çeşitleri sayesinde çocuklarınız ilginç ve sıradışı hayvanları görme fırsatı yakalayabilir.

 

Darica Hayvanat Bahçesi çevresinde konaklamak için Darıca Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 

Derince Harikalar Sahili

30 bin metrekarelik alanı kapsayan Harikalar Sahili, masal kahramanlarından esinlenerek yapılan bir bir tesistir. Hem çocuklarınız hem siz Derince Harikalar Sahilli’nde çok eğlenebillirsiniz.

 

Kocaeli’de yemek kültürü.

Höşmerim

Kocaeli mutfağının önemli tatlılarından biri olan höşmerim, taze peynir ve tereyağı kullanılarak yapılır. Özel günlerde ve Hıdırellez’de höşmerim misafirlere sıklıkla ikram edilir.

 

Hindi Dolması

Yılbaşı’nın önemli lezzetlerinden biri olan hindi dolması, 6-10 kişiye yetebilecek kapasite ile servis edilir.

 

Umaç Çorbası

Az malzeme ile hazırlanan umaç çorbası, Kocaeli’de kış mevsimlerinin vazgeçilmez çorbalarından birisidir.

 

İzmit Pişmaniyesi

İzmit denince akla gelen tatlardan biri olan pişmaniye, şehrin simgelerinden birisi haline gelmiştir.

 

 

Otelinizi ekleyin,
Satışlarınızı arttırın.

Otelinizi ekleyin