Sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz.
Anasayfaya dön

Adana Gezi Rehberi.

Adana Merkez, Adana

Adana Hakkında

Adana Bölgesinin en doğusunda yer Adana, Seyhan Nehri’nin kıyısındadır. Toros Dağlarının eteklerinde kalır. Akdeniz’e kıyısı olan son şehirdir.

 

Türkiye'deki en büyük altıncı nüfusu barındıran Adana, Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçeleriyle tanınır. Toplamda 15 farklı ilçesi bulunan Adana, ticaret ve kültür bakımından oldukça meşhurdur.

 

Adana Otelleri ve En Uygun Adana Otel Fiyatları yerinizvarmi.com ‘da.

 

Adana  otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını yerinizvarmi.com ’da bulabilirsiniz.

Adana'ya Nasıl Gidilir?

Ticaret ve kıyı şehirlerinden biri olan Adana, ulaşım açısından oldukça elverişli imkânlara sahiptir. Demir yolu başta olmak üzere, şehre deniz yolu, hava yolu ve kara yolu üzerinden ulaşım imkânı da bulunur.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerle de komşu olan Adana, bu şehirlerle Akdeniz şehirleri arasında geçiş görevi görür. Demiryolu bakımından zengin demir ağlarına sahip olan şehirde, demiryolu seferleri sıkça tekrarlanır.

 

Demir Yolu Ulaşımı

Adana, Demir yolu hatları bakımından en gelişmiş şehirlerden birisidir. Mersin yönüne doğru yoğun seferler düzenlenir. Adana – Mersin arası tren yolculuğu, toplamda 45 dakika içerisinde sona erer.

 

Başkent Ray çalışmaları sebebiyle kaldırılan Çukurova Mavi Tren hattının yerine, Adana-Kayseri tren seferleri getirilmiştir.

 

Elâzığ’dan hareket eden Fırat Ekspresi seferleri kullanılarak, Doğu Anadolu Bölgesi’nden Adana'ya tren yolculuğu gerçekleştirilebilir.

 

Hava Yolu Ulaşımı

Adana merkezden 5 km uzaklıkta olan Adana Şakirpaşa Havalimanı üzerinden, şehirler arası ve yurt dışı seyahatler gerçekleştirilir. İstanbul ve diğer büyükşehirlere doğrudan uçuş seferi bulunan Adana Havalimanı, Türkiye'deki en yoğun yedinci havaalanı olarak belirlenmiştir.

 

Kara Yolu Ulaşımı

İstanbul ve Adana arasını özel araçla seyahat etmek isteyenler, Bolu – Ankara – Aksaray – Pozantı rotasını takip ederek, 900 kilometrelik bir seyahat sonucunda Adana'ya ulaşabilir. Şehrin kara yolları yeni ve seyahate elverişli olduğundan, ulaşım esnasında herhangi bir sorunla karşılaşılmaz.

 

Otobüs seferleri kullanılarak, Türkiye'nin tüm illerinden Adana'ya seyahat edilebilir. Merkezi şehirlerden düzenli ve aktarmasız otobüs seferi bulunan şehre, otobüs şirketleri aracılığıyla kolaylıkla ulaşım sağlanır.

 

Adana merkezden 5 km uzaklıkta olan Adana Terminali, gelen tüm otobüslerin son durağıdır. Terminalden merkeze gitmek için minibüs, servis ve otobüs imkânları kullanılabilir.

 

Deniz Yolu Ulaşımı

Sahil şehirlerinden düzenlenen gemi seferleri kullanılarak, Adana'ya deniz yolu üzerinden ulaşılabilir.

 

Adana Şehir İçi Ulaşım

Adana içindeki ulaşımlar, metro, özel halk otobüsleri, belediye otobüsleri, minibüsler ve taksiler kullanılarak gerçekleştirilebilir. Akşam saatlerinden itibaren, Adana içerisinde otobüs veya farklı bir toplu taşıma aracı bulmak mümkün olmadığından, geç saatlerde taksi kullanılması gerekir.

 

Metro

2010 yılında hizmete giren Adana Metrosu sayesinde, 14 km uzunluğundaki koordinasyonda ulaşım hizmetleri sağlanır. 13 farklı durağı bulunan Adana metro hattı, sabah saat 06.00 ile 23.00 aralığında hizmet verir.

 

Her 10 dakikada bir metro seferi düzenlenirken, saat 21.00 ile 23.00 aralığında sefer aralığı 15 dakikada bir olacak şekilde güncellenir.

 

Otobüs

Adana içindeki toplu taşımalarda, Kentkart kullanılır. Metrolar, özel halk otobüsleri ve belediye otobüsleri için kullanılan Kentkart, tam bilet ve indirimli bilet olarak iki ayrı kategoride satışa çıkarılır.

 

Otobüslerin tüm ilçelere erişimi vardır ve saat sistemiyle seferler düzenlenir.

 

Minibüs

Otobüslerin gitmediği rotalara hizmet sağlayan minibüsler, nakit ücretle çalışır. Şehir içinde en fazla tercih edilen ulaşım modeli arasındadır.

 

Adana’nın Popüler İlçeleri

Çukurova

Şehir merkezine yakın, merkez ilçelerden birisidir. İlçeyi içine alan Seyhan Baraj Gölü sayesinde görülmeye değer yerler arasında yer alır.

Çukurova’da yer alan en güzel tesisleri incelemek için Çukurova Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Yumurtalık

Merkeze kara yoluyla yaklaşık bir saatlik mesafede yer alır. İlçede tarihi yerler ve plajlar dikkat çeker.

Yumurtalık’ta yer alan en güzel tesisleri incelemek için Yumurtalık Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Ceyhan

Şehir merkezine yarım saatlik mesafede olan büyük ilçeler arasındadır. Mezopotamya, Anadolu ve Akdeniz Uygarlıkları’na ev sahipliği yapan kalıntılarla popüler gezi merkezlerindendir.

Ceyhan'da yer alan en güzel tesisleri incelemek için Ceyhan Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Karataş

Akdeniz’in en uzun sahil şeridine sahip olan ilçe, plajları ile ünlüdür. İlçe sınırları içerisinde lagün gölü de bulunur.

Karataş'da yer alan en güzel tesisleri incelemek için Karataş Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Seyhan

Nüfusu yoğun ilçelerden birisidir. Yaz ayları hareketli geçen ilçede Adana Arkeoloji Müzesi bulunur.

Seyhan'da yer alan en güzel tesisleri incelemek için Seyhan Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Adana’da Gezilecek Yerler

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile komşu olan Adana, her iki bölgenin de etkisiyle çeşitli kültürel öğelere sahip olmuştur. Şehrin farklı etnik gruplara ev sahipliği yapması, tüm ülkelerden gelen ziyaretçilerin dikkatini çeker.

 

Adana’nın Doğal Güzellikleri

Seyhan Barajı Gölü

Adana şehir merkezinden 15 km uzaklıkta olan ve Seyhan ilçesinde yer alan Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri sebebiyle şehre su baskını olmasını önlemek amacıyla yapılmıştır. Yeşilin her tonunun hakim olduğu baraj gölü, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

 

Tekir Yaylası

Pozantı İlçesi’nde bulunan yaylanın yakınlarında birçok turistik tesis bulunur. Yaz sıcaklıklarından kaçmak isteyenler için en iyi seçeneklerdendir.

 

Armutoğlu Yaylası

Armutoğlu Yaylası, Pozantı İlçesi’ne yakın konumdadır. Herhangi bir işletme bulunmayan yaylada Akdeniz’e özgü endemik bitkileri görmeniz mümkündür.

 

Kızıldağ Yaylası

Karaisali İlçesi’ne yarım saatlik mesafede bulunan yayla meyve ağaçları bakımından zengindir. Yaylada lokanta, bakkal, fırın ve kasap gibi işletmeler mevcuttur.

 

Adana Tarihi Yerler

İki bölgenin kesişim noktasında yer alan Adana, tarih boyunca stratejik konumu sebebiyle ilgi görmüştür. Birçok medeniyetin ve devletin hakimiyeti altına giren şehir, tarihi açıdan zengin mirasa sahiptir.

 

Tarihi Kazancılar Çarşısı

Seyhan ilçesinde Büyük Saat kulesinin hemen yanında yer alan Kazancılar Çarşısı, Kapalıçarşı ile benzer özelliktedir. Çeşitli dükkanların yer aldığı çarşı, Adana kültürünü doğrudan yansıtır.

 

Varda Köprüsü

Adana Karaisalı ilçesinde yer alan tarihi Alman Varda Köprüsü, Kıralan’ın içinden geçer. Berlin – Bağdat demiryolunun geçiş güzergahı olan Varda Köprüsü, orman içindeki görüntüsüyle eşsiz bir manzaraya sahiptir.

 

99 metre yüksekliğinde ve 200 metre uzunluğunda olan tarihi köprünün üzerinden geçen trenler ilgi çekici bir görünüm oluşturur. Adana'yı ziyaret eden kişiler, tarihi Varda Köprüsünü görmeden şehirden ayrılmamalıdır.

 

Ulu Cami

Ramazanoğulları tarafından yaptırıldığı düşünülen cami, Ramazanoğulları Camisi olarak da adlandırılır. Seyhan’da yer alan caminin yapılış tarihi 16. yüzyıla dayanan Ulu Cami, 1509 yılında inşa ettirilmiştir.

 

İçerisinde Ramazanoğlu Halil Bey ve Piri Mehmet Paşaya ait türbeler yer alır. İbadete açık olan cami, ücretsiz şekilde ziyaret edilebilir.

 

Taş Köprü

Adana'nın en meşhur köprüsü olan Taş Köprü, Seyhan Nehri üzerine inşa edilmiştir. Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan büyük Taş Köprü, tarihi çağlardan beri varlığını sürdürür.

 

Yapılış tarihi bilinmeyen köprü trafiğe kapalıdır. Güvenlik için sadece yayaların kullanımına izin verilir.

 

Adana Sabancı Cami ile aynı konumda olan Taş Köprü, Adana'nın simgesi olan görüntülerin en önemli parçalarından birisidir.

 

Büyük Saat Kulesi

Seyhan, Ali Müfit Paşa Caddesi’nde yer alan Büyük Saat Kulesi, 32 metre yüksekliği ile dikkat çeker. Adana'nın önemli tarihi eserlerinden biri olan Saat Kulesi 1881 yılında inşa edilmiştir.

 

Magarsus Antik Kenti

Karataş İlçe sınırları içerisinde bulunan antik kent 3000 kişi kapasitesine sahip olan amfi tiyatrosu ile dikkat çeker. Bununla birlikte antik kent sınırlarında Büyük İskender’in uğradığı ve dua ettiği tapınak bulunur.

 

Adana’da Bulunan Müzeler

Adana Arkeoloji Müzesi

Akdeniz Uygarlıkları’nın yanı sıra Hitit gibi Anadolu Medeniyetlerine, Roma Dönemi’nden kalan eserlere ev sahipliği yapan müze Seyhan İlçesi’ndedir. Ayrıca müzede Akdeniz yöresini ve kültürünü daha yakından tanımanız için özel bir bölüm de mevcuttur.

 

Adana Atatürk Evi Müzesi

Atatürk’ün Adana seyahatinde konakladığı müze, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi olarak da bilinir. Müzede Milli Mücade dönemine ait araçlar, yöresel eşyalar, eski gazeteler ve Atatürk’ün Adana gezisini anlatan resimler bulunur.

 

Adana’nın Plajları

İncirli Plajı

Adana sahilinin en batı ucunda, Ceyhan İlçesi’nde yer alan plajda hiçbir işletmenin bulunmaması doğal güzelliklerini korumasını sağlar. Tertemiz kumsalı ve dingin deniziyle ön plana çıkar. Plaja giriş ücretsizdir.

 

Karataş Plajı

Karataş İlçesi’ne yakın olan plaj kristale benzeyen kumuyla ünlüdür. Denizi oldukça sığ olduğu için yüzme bilmeyenler için de uygundur. Yakınlarında Magarsuz Antik Kenti ve Osmanlı Hanları bulunur. Plajda her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz işletmelerin yanı sıra kano, sörf ve deniz bisikleti kiralayabileceğiniz noktalar mevcuttur.

 

Bahçe Belediye Halk Plajı

300 metre uzunluğuna sahip olan plajda kamp yapabileceğiniz alanlar ve yemek yiyebileceğiniz işletmeler bulunur.

 

Yumurtalık (Ayaş) Plajı

Yumurtalık İlçesi’nin merkezinde yer alan plaj, Adana’nın en sevilen plajlarından birisidir. Çevresinde konaklama yapabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Plaj ince kumuyla ve sığ deniziyle ünlüdür. Plajın girişi ücretsizdir. Plajın içinde şezlong kiralama hizmeti verilir.

 

Adana Festivalleri

Kızıldağ Kar Festivali - Ocak ayında Karaisali İlçesi, Kızıldağ Yaylası’nda düzenlenir.

Aladağ Kar Festivali - Ocak ayında Seyhan’da düzenlenen etkinlikte kar sporları yapılır.

Uluslararası Adana Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali - Her yıl ekim ayında Çukurova’da düzenlenen festival yamaç paraşütü yapmak isteyen yüzlerce ziyaretçiyi ağırlar.

Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Eylül ayında düzenlenen festival süresince Seyhan İlçesi birçok ünlü sinema oyuncusuna ev sahipliği yapar.

Adana Karpuz Festivali - Kebabı kadar karpuzuyla da ünlü olan Adana’da, Karpuz Festivali hazıran ayında Karataş İlçesi’nde düzenlenir.

Adana Yemek Kültürü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok lezzeti mutfağına dahil eden Adana, Akdeniz mutfağına da yatkındır. İki bölgenin lezzetlerinin harmanlandığı özel Adana Mutfağı, Türkiye'nin en meşhur mutfak kültürlerinden bir tanesidir.  Bölge özellikle kebabıyla ünlüdür. Adana Kebabı’nın özelliği, kebapta kullanılan etin bölgede yetişen ve tamamen doğal beslenen koyunlardan elde edilmiş olmasıdır.

 

Adana Kebap

Adana'nın simgesi haline gelen Adana Kebap, Türkiye'nin her yerinde yaygın olarak tüketilir. Acılı olması, Adana kebabını Urfa kebabından ayırır.

 

Ciğer

Adana'da en sık tüketilen yemek olan ciğer, şişe dizilerek ızgara üzerinde pişirilir.

 

Şırdan Dolması

Adana'nın en meşhur sakatat yemeklerinden biri olan şırdan dolması, kuzu midesinde yer alan şırdan adlı bölge kullanılarak hazırlanır.

 

Kırkkat

Bağırsaktan yapılan bir dolma türü olan kırkkat, Adana'nın yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Şırdan dolması ile benzerlik gösteren kırkkat, şırdan dolmasına alternatif olarak tercih edilir. 

Diğer Yazılar

Otelinizi ekleyin,
Satışlarınızı arttırın.

Otelinizi ekleyin